AMASYA / MERKEZ - Serdar Zeren Ortaokulu

Tarihçemiz

Amasya'nın merkezinde, Gökmedrese Mahallesi'nde hizmet veren Serdar Zeren Ortaokulu, şehrin eğitim alanındaki önemli kuruluşlarından biridir.

Okulun tarihçesi, hayırsever vatandaş Vedia Zeren'in girişimleri ve bağışları ile başlamıştır.

5 Temmuz 1994 tarihinde, Vedia Zeren, Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunduğu dilekçe ile Gökmedrese Mahallesi'nde bulunan pafta 34, ada 61'e kayıtlı 21,491 metrekarelik arsayı İlköğretim Okulu, Fen Lisesi ve Ana Okulu yapılması amacıyla İl Özel İdaresine hibe etme isteğini bildirmiştir. İlgili dilekçe, 299 sayılı karar ile 05 Temmuz 1994'te İl Daimi Encümeni tarafından kabul edilmiş ve bu çerçevede bir sözleşme imzalanmıştır.

Serdar Zeren İlköğretim Okulu'nun temeli atıldıktan sonra, 9 Ekim 1995 tarihinde başlayan inşaat süreci 10 Temmuz 1998 tarihinde tamamlanarak eğitim ve öğretime açılmıştır. Okula "Serdar Zeren İlköğretim Okulu" adı verilmiştir, bu isim hem bağışçı Vedia Zeren'in anısını yaşatmak hem de okula aidiyet duygusu kazandırmak amacıyla seçilmiştir.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı itibarıyla, okul yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır. Okul binası içerisinde 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası, 1 memur odası, 1 hizmetli odası, 1 rehberlik odası, 1 sistem odası, 1 kantin, 1 kalorifer dairesi ve 15 derslik bulunmaktadır. İhtiyaca göre 8 sınıf daha oluşturularak okulun kapasitesi artırılmıştır. Ayrıca, okul bahçesinde, okul adına bir kapalı spor salonu da yer almaktadır.

Okulumuz, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 48 branş öğretmeni, 1 memur, 4 yardımcı personel ile hizmet vermektedir. Toplamda 23 şube bulunan Serdar Zeren Ortaokulu'nda, 786 öğrenci eğitim görmektedir. Okul, sadece akademik başarılarıyla değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklere katılımıyla da öğrencilerini destekleyerek, onları donanımlı bireyler olarak yetiştirmeye devam etmektedir.

Yayın: 04.01.2013 - Güncelleme: 18.12.2023 14:55 - Görüntülenme: 4408

Etiketler :